in 2019

Zondag 23 juni: Toneelvereniging Crescendo uit Gieterveen speelde de eenakter ‘Hartzeer bij de Hartliefs’, waarmee ze maart 2019 het eenakterfestival Kört & Goed van het Huus van de Taol wonnen. Een humoristische opening van het seizoen.

voorst Crescendo 23Jun19 - nr. 1 (foto Marjan) 

Cresendo 23 jun 19 - nr 2

Zondag 14 juli: Betty Linthorst en Frank Boerrigter, collega-onderwijzers uit Drogteropslagen, speelden als duo Zeg! (Zang En Gitaar) mooie luisterliedjes in het Nederlands, Engels en natuurlijk in het Drents.
Net als bij de eerste voorstelling dit seizoen werd onder de aanwezigen een dinerbon van sponsor Hotel-Restaurant Ter Linde verloot.

Optreden ZEG zo 14 juli 2019 bew - nr. 3
Optreden ZEG zo 14 juli 2019 bew - nr. 2
Zondag 1 september: genieten van de vrolijke en soms ook melancholische klezmermuziek van Klets. Het pastte dan ook geheel bij het afscheid dat met dit optreden werd genomen van zanger Jan Nikkels.
De Zuidwoldiger groep speelde toppers uit hun repertoire van de afgelopen jaren. Schrijver Jan Veenstra hield als inleiding op de nummers uit een aantal speciale producties die ze met elkaar maakten een illustratieve vermakelijke toelichting. Met ruim 200 bezoekers een prachtige middag!
Klets 1 sept '19 - nr. 3
Klets 1 sept '19 - nr. 4
Zondag 15 september: Fries-Groningse theatermaker Hinke Hoeksma speelde met een collega, beiden gestoken in bijpassende kostuums, een sprookje over ‘Prins Zes’, waarmee ze de allerjongsten vanaf een jaar of 4 maar ook zeker de volwassen begeleiders goed vermaakte.

Optreden Hinke Hoeksma 15 sept 19 nr. 2 (foto Marjan)