Theaterkuil De Falieberg

solozanggitaar800wi

Theaterkuil De Falieberg in Zuidwolde is een uniek openluchttheater. Het kleine theater ligt aan de voet van de 11 meter hoge heuvel midden in het Faliebergbos. Het publiek zit op dikke boomstammen op de helling van de heuvel. Sinds 2004 zorgt de Stichting Theaterkuil Falieberg voor een gevarieerd aanbod van kleinschalige voorstellingen gedurende de zomermaanden. Veel ondernemers in Zuidwolde dragen de Theaterkuil een warm hart toe en sponsoren de voorstellingen.

Theaterkuil De Falieberg is het goedkoopste openluchttheater van Nederland. Er wordt geen entree geheven. Wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Deze zomer 4 zondagmiddag voorstellingen in de Theaterkuil:

19 juni: Kindervoorstelling “Wij in de wei” van Spekkies met Prik.

17 juli: Kampman & Co, kolderieke verhalen en liedjes in streektaal.

28 augustus: Plus Four, swingende muziek uit de 50-er jaren. Alt-, tenor- en baritonsaxofoon, klarinet, piano, basgitaar en slagwerk.

Op zondagmiddag zou de formatie Plus Four optreden in de Theaterkuil. Vanwege het verwachte slechte weer werd uitgeweken naar het Tonckenshuis. Het ensemble speelde ballroommuziek uit de 50-er en begin 60-er jaren, “muziek van toen”, met de voor die tijd typerende swing.

 

18 september: Klezmergroep Klets en Vasile Nedea in Theaterkuil De Falieberg

Zuidwolde – Op zondagmiddag 18 september was het laatste optreden van dit seizoen in de Theaterkuil, het openluchttheater in het Faliebergbos. Klezmergroep Klets trad op in samenwerking met cymbaal- en accordeonspeler Vasile Nedea. Klets speelt Jiddische volksmuziek uit Oost Europa, zgn. “Klezmermuziek”. Vasile Nedea kreeg landelijke bekendheid door zijn optreden in tv-programma Podium Witteman vorig jaar.

klets-_-vasile-nedea-3

 

 

home2i